Ustvarjanje

Za sprostitev …

 

  1. POBARVANKE – IZBERI SVOJO NAJLJUBŠO IN JO PRENESI

http://www.supercoloring.com/sections/coloring-pages

 

2. MAGIČNI ORIGAMI

POTREBUJEŠ:  PAPIR, ŠKARJE, BARVICE IN LEPILO. OGLEJ SI VIDEO IN USTVARJAJ!

https://www.pinterest.com/pin/124271270956628987/

 

3. POMLADANSKI ŽAFRAN

Lahko izdelaš pomladanski žafran kar iz jajčne embalaže, za prašnike pa sem uporabila mrežico – embalažo za pomaranče. Najprej sem odrezala notranji del jajčne embalaže, ki je v obliki stožca in izrežeš listke za žafran, če boš bolj pozoren boš opazil, da je oblika žafrana že na stožcu od embalaže. Nato odreži tri centimetre širok pas   mrežice od pomaranč in jo zvij. To položi v žafran. Sedaj lahko za lonček vzameš tulec od straniščnega papirja in ga pobarvaš, jaz pa sem ga zavila v kolaž papir. Za dekoracijo lončka lahko zavežeš svilen trak v pentljo.
Zraven vazice sem dodala še en žafran od strani, da si boš lažje predstavljal, kateri del jajčne embalaže odrežeš. Želim ti veliko užitka ob ustvarjanju (avtorica: Sonja D.)

4. LIKOVNO USTVARJANJE NA SPLETU

Predlagam ti, da danes kaj lepega narišeš.  Če si učenec 1. 2. ali 3. razreda, imaš dostop do dežele Lili.bi. Uporabiš lahko tako sledi čopiče, nalivnika , svinčnika  ali flomastra. Imel boš pa srečo, da se ne boš popacal, saj boš ustvarjal na spletu. Lahko napišeš tudi voščilo za rojstni dan in ga stiskaš.  Pa obilo domišljije ti želim!

Predlog spletnega naslova

https://www.lilibi.si/solska-ulica/likovna-umetnost/ustvarjamo/ustvarjamo

(Avtorica: Sonja D.)

5. PENASTA KAČA

Če rad delaš mehurčke, potem je ta dejavnost prava izbira zate. Potrebuješ staro plastenko (nekdo od odraslih naj jo zreže na pol), nogavico, vodo in malo detergenta za pomivanje posode. Oglej si posnetek na spodnji povezavi in videl boš, kako narediti pripomoček za pihanje penaste kače.

Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=bTVZoJwGaOc

Zamisel za dejavnost sem dobila na profilu Dad’s lab.

(Avtorica: Jerneja S.)

6. RIŠEM KOT MICHELANGELO

Michelangelo je bil slaven italijanski kipar in slikar, ki je živel približno 500 let pred nami. Najbolj je znana njegova poslikava Sikstinske kapele. V tej kapeli je poslikal celoten strop in to je bilo zelo zahtevno delo. Da je strop dokončal, je porabil cela štiri leta. Delal je brez pomočnikov, delo pa je bilo težko in zahtevno. Barva mu je curljala na obraz in hrbet ga je bolel od neudobne drže. Ko je poslikavo končal, je izgledla takole, kot izgleda še danes:

Vir slike: http://www.sikstinska.mladinska.com/

Morda boš poslikavo prepoznal po najpomembnejšemu delu:

Sedaj pa se v risanju/slikanju po Michelangelovo preizkusi še ti. Na spodnjo stran mize ali stola si prilepi list papirja in prični z ustvarjanjem.

 Vir slike: https://artteacherblog.wordpress.com/

(Avtorica prispevka: M. Griljc)

7. DOKONČAJ SLIKO PTIČA

KLIK ALI SPODAJ

Dokončaj sliko ptička. Bodi izviren. Lahko jo dokončaš tako, da narišeš telo z barvicami, flomastri in podobnim. Lahko pa jo dokončaš tudi z naravnimi materiali, rižem ali vsem kar ti pade na pamet. Zelo vesela bom tvojih slik, ki jih bom nato vključila v spletno galerijo. Slike mi pošlji na: zala.finzgar@gmail.com

8. NOV LIKOVNI IZZIV

Zopet nas je ujel ponedeljek, kar pomeni, da je čas za nov risarski izziv. Da se vam bo teden začel malo slajše, sem vam pripravila 7-dnevni likovni izziv SLAŠČIC. Sedaj pa glavo pokonci, svinčnik v roke in poletite s svojo domišljijo v novi likovni izziv.

Avtorica prispevka: Griljc Manca

9. VESELE SLIKARIJE NA DVORIŠČU

Ne vem, kako je pri vas doma, a pri nas je risanje s kredami na sporedu vsak dan. Mami (to sem jaz) je izredno vesela, ko so oblačila takoj zaprašena in zamazana, ampak tudi to paše zraven in pomeni, da so se otroci dobro imeli. Danes sem svoji hčerki spremenila v dva metulja. Krila smo narisale skupaj. Sedaj pa poskusi še ti. Me prav zanima, kam bo tebe ponesla domišljija in v kaj se boš spremenil.

Avtorica prispevka: Griljc Manca

 

10. SIMETRIČEN VZOREC V NARAVI ALI STANOVANJU

KLIK ALI POGLEJ SPODAJ

 

11. POBARVAJ PTICO

 

Na POVEZAVI najdeš pobarvanko »Pobarvaj ptico«, ki ti bo ponudila tudi nekaj znanja o pticah okoli nas.

Ptice pobarvaj tako, da bodo čim bolj podobne pticam v naravi.

Želim ti veselo barvanje.

Učiteljica Vesna T.

 

12. RAČKA IZ ODPADNE EMBALAŽE

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

13. PIŠČANČEK NA PALČKI

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

14.  NAREDI SVOJO KNJIGO “OSTANI DOMA”

Mlada ustvarjalca pod imenom Anomalo z nami delita zabavno “Ostani doma” knjigo, ki bo z različnimi aktivnostmi popestrila tvoje dni. Natisni jo in dopolni, tako da bo samo tvoja.
https://bit.ly/anomaloaktivnosti

(Avtorica: Jerneja S.)

 

15. DOPOLNI SLIKO

KLIK

V predlogi ti pošiljam sliko, ki jo je narisala moja hčerka. Stiskaj jo in jo pobarvaj. Drevesu dodaj zelene pomladanske listke in cvetove. To lahko ustvariš s pomočjo barve in vatiranih palčk za ušesa, ki ti služijo namesto čopiča.  Sliko nato obesi na steno, da ti bo pričarala pomladansko vzdušje tudi v sobi ali stanovanju.

Sonja Dobovšek

Avtor slike: Sara Dobovšek

 

16. ODSEV RISBE

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

17. DREVO

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

18. NARIŠI STRIP

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

19. GRAD

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

20. SVET V BARVAH

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

21. NOV LIKOVNI IZZIV

Dragi učenci, pred vami je spet nov likovni izziv. (Pripravila Manca G.)

 

22. NARIŠI SONCE

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

23. ZGIBANKA TULIPANI

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

24. METULJ S KOLAŽ TEHNIKO

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

25. MAVRICA

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

26. ORIGAMI – ŽABA

KLIK  ALI POGLEJ SPODAJ

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja